Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μαύρισμα και η NO.1 συμβουλή για το κάψιμο.

Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα! Βασικά μακάρι να μένανε για πάντα αλλά όπως όλα τα καλά, έτσι και οι διακοπές τελειώνουν. Όπως όλοι ξέρουμε το καλοκαίρι κρύβει κινδύνους και ο πιο βασικός είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου. Το κάψιμο είναι ο χειρότερος εχθρός όλων αυτών που αγαπούν την θάλασσα και το μαύρισμα αλλά συνάμα κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο.

Δεν είναι μία ή δύο φορές που έχουμε καεί στην παραλία και μετά ξεφλουδίζουμε και όλο το μέχρι τότε μαύρισμα φεύγει και πρέπει πάλι από την αρχή. Όποτε θα σας δώσω μερικές γνωστές συμβουλές για το πώς να μαυρίζετε σωστά και γρήγορα και πάνω από όλα με διάρκεια.



Εξαρχής, το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθώς και μέσα στα νερά της θάλασσας μας βλέπει ο ήλιος και καιγόμαστε.

  • Πριν μπούμε στη θάλασσα βάζουμε αντηλιακό του δείκτη του οποίου γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. 
  • Μόλις βγούμε από την θάλασσα, κατευθείαν βάζουμε λάδι για μαύρισμα και καθόμαστε για 10-15 λεπτά στον ήλιο. Μία μπρούμυτα και μία ανάσκελα. 
  • Αφού έχουμε κάτσει συνολικά στον ήλιο για 20-25 λεπτά (π.χ. 10 λεπτά μπρούμυτα και 10 λεπτά ανάσκελα) βάζουμε πάλι αντηλιακό και τρέχουμε στην θάλασσα. Αν αυτό επαναληφθεί για 3 φορές τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σίγουρα μέσα στην πρώτη βδομάδα ειδικά για αυτούς που ακολουθούν τα βήματα για τουλάχιστον 5 μέρες.
Μη ξεχνάμε όμως ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τον τύπο/χρώμα δέρματος. Η μελανίνη του δέρματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξου και τα διάφορα αντηλιακά με ποικίλους δείχτες προστασίας. Πιστεύω, πρέπει να είναι απολύτος κατανοητό ότι κάποιος πολύ άσπρος στο πρώτο μπάνιο θα πάρει τουλάχιστον το αντηλιακό των 30 αντί των 10. Στην περίπτωση που καούμε δεν έχει έρθει η καταστροφή του κόσμου γιατί σας έχω την λύση εδώ.

Η λύση είναι σε 2 απλά βήματα.
  • Παίρνεται όποια ενυδατική κρέμα ή κρέμα για ερεθισμό (ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για να σας συστήσει μια καλή κρέμα για ερεθισμό) έχετε και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ανάλογα την ψύξη όπου έχετε, μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο. Για καλού κακού εφόσον έχετε ξεκινήσει τα μπάνια σας να έχετε την κρέμα σας για αυτήν την περίσταση πάντα μέσα στο ψυγείο σας, δεν παθαίνει τίποτα και σας χαρίζει και μια αίσθηση δροσιάς.
  • Τοποθετήστε την παγωμένη πια κρέμα στην περιοχή όπου έχετε καεί και κάνετε επάλειψη μετά από κάθε σας ντους ή μπάνιο. Σε ένα απλό κάψιμο αυτό θα χρειαστεί να γίνει κοντά 4 μέρες. 


Η συμβουλή αυτή είναι δοκιμασμένη σε εμένα και πετυχημένη. Προσοχή στις ώρες που πηγαίνετε στη θάλασσα, αυτές οι συμβουλές καλό είναι να ακολουθούνται πριν τις 12 το πρωί και μετά τις 4 το απόγευμα! 
Ελπίζω να σας βοηθήσει και εσάς.
Καλό σας βράδυ και καλό καλοκαίρι :) 
~Stacie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου